sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Pulled pork

Pitkästä aikaa oikein kunnon lihapläjäys. Ihan varsinaista pulled porkia en ole koskaan aiemmin tehnyt, kylläkin hyvin saman tyyppisiä uunissa haudutettuja lihakastikkeita porkkanalla ja sipulilla maustettuna. Tämä on kyllä todella maukasta, ja liha ihanan pehmeää.




Ainekset:
800 g kassleria
Mausteseos:
1 ½ rkl muscovadosokeria
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl suolaa
Maustekastike:
2 dl possun paistolientä
2 dl inkivääriolutta
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl muscovadosokeria

Yhdistä mausteseoksen muscovadosokeri, savupaprikajauhe ja suola. Hiero mausteseos lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
 
Ota vuoka jääkaapista ja anna sen seistä huoneenlämmössä tunnin verran ennen paistamista. Paista ensin 225-asteisen uunin ylätasossa 20 minuuttia. Säädä sitten uunin lämpö 100 asteeseen ja jatka kypsennystä uunin keskitasossa vähintään 6 tuntia (sisälämmön pitäisi olla 90 astetta).

Nosta vuoka uunista. Peitä liha foliolla ja anna lihan vetäytyä tunnin ajan huoneenlämmössä. Ota liemi talteen.

Mittaa kattilaan 2 dl paistolientä. Jos liemi paistopadassa on kuivunut, kiehauta tilkka vettä ja kaada se pataan. Liuota lihasta valunut neste veteen ja kaada muodostunut liemi pieneen kattilaan. Lisää inkivääriolut, etikka ja sokeri. Anna hautua 30-45 minuuttia miedolla lämmöllä.

Revi liha syiden suuntaan paloiksi kahdella haarukalla. Jos haluat poistaa lihasta ylimääräisen rasvan, tee se tässä vaiheessa. Valuta kastike lihojen joukkoon ja sekoita. Kuumenna vielä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti