perjantai 6. marraskuuta 2020

Lohta sienikuorrutuksella

Tämä oli kyllä taas ihan superhyvää. Lohesta tuli sienikuorrutuksen alla todella pehmeää ja kuorrutus taas olisi ollut vaikka oma ruokalajinsa ihan sellaisenaan. Sain sopivasti tähän ujutettua vuoden 2019 viimeiset pakastetut rouskut. Tänä vuonna tulikin sienestettyä vähän maltillisemmin, mutta kyllä niitä sieniä silti pursuilee joka tuutista. Löytyy kuivattuna ja pakasteena ja vähän eri laatuja. Sieniruokia siis ruokalistalle.




Ainekset:
700 g kirjolohifileetä
Kuorrutus:
150 g sieniä (käytin pakastettuja rouskuja)
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
50 g juustoraastetta
1 rkl korppujauhoja
200 g maustamatonta jogurttia
3 rkl tilliä
suolaa
mustapippuria

Puhdista ja silppua sienet. Kuori ja silppua sipuli. Silppua tilli. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää sipulin joukkoon sienet ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää juustoraaste, korppujauhot, jogurtti ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta lohifilee uunivuokaan nahka alaspäin ja levitä päälle kuorrutus. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti