sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Intialainen linssikeitto

En muista, mistä olin tämän reseptin kopioinut. Mutta kun nyt rupesin avaamaan valkosipulitomaattimurskapurkkia, huomasin täsmälleen saman ohjeen purkin kyljessä. Todennäköisesti en ole kumminkaan itse ohjetta purkista ottanut, vaan joltain joka oli kokeillut ja ohjeen hyväksi todennut. Niin totesin minäkin, sopasta tuli oikein hyvää. Tosin vähensin vähän veden määrää, kun halusin sopasta vähän vähemmän litkua.




Ainekset:
1 sipuli
500 g perunoita
1 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl currya
2 tl garam masalaa
4 dl vettä
380/230 g punaisia linssejä (tölkistä)
390 g valkosipulitomaattimurskaa
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1 ruukku tuoretta korianteria

Kuori ja silppua sipuli. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri. Huuhtele ja valuta linssit.

Kuullota sipuli öljyssä kattilassa pehmeäksi. Lisää mausteet ja perunat. Sekoita ja kuumenna. Lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsyneet.

Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska ja suola. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti