tiistai 17. marraskuuta 2020

Linssejä espanjalaisittain

Linssejä tulee laitettua melkoisen harvoin, vaikka ne ovatkin tosi hyviä. Tämäkin pata oli erinomaista. Ja olin niin laiska, että ostin ekaa kertaa valmiiksi kuutioitua pekonia. Olipa ihanaa, kun ei tarvinnut rasvata sormiaan pekoninpilkkomishommissa.




Ainekset:
2 ½ dl vihreitä linssejä
1 rkl oliiviöljyä
3 sipulia
8 valkosipulinkynttä
140 g pekonikuutioita
2 tl savupaprikajauhetta
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 kg tomaatteja
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria

Liota linssejä parikymmentä minuuttia kylmässä vedessä. Huuhtele hyvin. Mittaa kattilaan litra vettä, mausta suolalla ja keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (n. 30 minuuttia).

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit.

Kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pekoni ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää paprikajauhe ja sekoita voimakkaasti. Lisää valkoviini ja hauduta, kunnes nestettä on enää puolet jäljellä.

Lisää kattilaan tomaatit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna hautua kannen alla n. puoli tuntia. Lisää lopuksi keitetyt linssit. Sekoita huolellisesti ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti