perjantai 27. marraskuuta 2020

Paistisuikale-porkkanapata

Tänään oli porkkanaa lautasella monessa eri muodossa. Oli tätä paistisuikale-porkkanapataa, uunijuureksia ja vielä porkkana-omenaraastetta. Eikä ollut mitenkään tarkoituksellista, tajusin vasta salaattia lautaselle lappaessani että ateria on todellakin melkoisen porkkanapitoinen. Ei siinä mitään, tykkään kovasti porkkanasta, eikä sitä mielestäni nytkään ollut liikaa. Tämä pata oli tosi hyvää, joskin jo valmistusvaiheessa olisi voinut lisätä (yllättäen) vähän suolaa. Pataa jäi vielä huomiseksikin, ja huomenna ajattelinkin kokeilla reseptissä suositeltua pastaa tämän kanssa.




Ainekset:
1 tl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
500 g naudan ulkofileetä
500 g porkkanoita
150 g kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tl inkivääritahnaa
½ dl lihalientä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi julienne-raudalla. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Suikaloi liha.

Kuumenna öljyt suurella pannulla. Paista lihasuikaleita viitisen minuuttia. Nosta lihat lautaselle odottamaan. Kuullota porkkanaa ja kevätsipulia samalla pannulla viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan.

Sekoita joukkoon lihaliemi, soija, viinietikka ja hunaja. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Siirrä lihat takaisin pataan. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Tarjoile esim. pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti