keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Pienet murekerullat

Näistä tuli hauskannäköisiä pötkäleitä. Leivinpaperin sisällä kypsentäminen oli hyvä keino saada pienet (muutoin ehkä hajoilevat) murekepötköt pysymään kasassa. Ja oikein hyvän makuisiakin näistä tuli.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g porkkanaa
170 g lehtiselleriä
400 g jauhelihaa
1 nippu persiljaa
3 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 tl kanelia
1 tl jauhettua korianteria

Kuori ja raasta porkkanat. Silppua lehtiselleri. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää porkkana ja selleri ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Leikkaa leivinpaperista 8 palaa, 35*25 cm. Jaa mureketaikina leivinpaperipaloille ja kääri tiiviiksi rulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Ota murekerullat paketeistaan, viipaloi ja tarjoile esim. espanjalaistyylisen linssipadan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti