Unohdin taas kuvata. Muistin vasta, kun viimeiset lusikalliset soppaa olivat menossa eikä kattilassakaan enää ollut mitään. Kovasta menekistä voi ehkä päätellä jotain, tämäkin oli todella hyvää. Liemestä tuli ihanan sakeaa.
Ainekset:
150 g pekonia
3 sellerinvartta
2 sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
8 jauhoista perunaa
8 dl kasvislientä
2 laakerinlehteä
½ dl tuoretta timjamia
350 g äyriäissekoitusta
pari tippaa tabascoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
Kuori ja kuutioi perunat. Huuhdo ja viipaloi sellerit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekoni. Sulata äyriäiset.
Kuumenna pekonia kattilan pohjalla ja paahda se rapeaksi. Lisää sipulit ja sellerit. Kuullota kasvikset pekonirasvassa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita.
Lisää kasvisliemi, perunat, laakerinlehdet ja timjami. Mausta tabascolla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja osaltaan suurustavat keittoa.
Lisää äyriäissekoitus kerman kanssa keittoon. Kuumenna kiehuvaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti