En ole edelleenkään ihan varma siitä, tykkäänkö tuosta ruusuveden aromista. Siitä huolimatta (tai ehkä jopa sen ansiosta, kukapa tietää) kakku oli ihanaa. Ilman siirappia se olisi ollut puisevaa ja kuivahkoa, mutta siirappi kostutti kakun lähes vanukasmaiseksi.
Kakku:
100 g voita
2 ½ dl ruokosokeria
4 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
4 kananmunaa
2 luomuappelsiinin kuori raastettuna
1 rkl sumakkia
2 tl kanelia
Siirappi:
2 luomuappelsiinin mehu ja hedelmäliha
2 tl ruusuvettä
1 ½ dl hunajaa
Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja kaada taikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35 minuuttia.
Mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan ja keitä 15 minuuttia.
Töki kakkua haarukalla uunista tulon jälkeen ja kaada siirappi kakun päälle. Anna siirapin imeytyä ja kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi, mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti