perjantai 20. elokuuta 2021

Sienitäytteiset lihakääryleet

Ihanaa, kun alkaa taas olla sieniaika. Kauden ekat punikkitatit laitoin näiden kääryleiden täytteeseen. Hyviä niistä tuli, vaikka myönnän kyllä että olisi varmaan ollut aika sama mitä sieniä olisi käyttänyt. Kastiketta oli taas ihan suhteettoman paljon. Mutta ei haitaksi saakka, sekin oli oikein hyvää.




Täyte:
100 g esikäsiteltyjä punikkitatteja
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
75 g keittokinkkua
1 rkl sitruunamehua
Lihakääryleet:
600 g naudan paahtopaistia
suolaa
mustapippuria
3 rkl voita
5 dl lihalientä
2 ½ dl punaviiniä
200 g ranskankermaa

Pilko täytteen sienet. Silppua persilja. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi kinkku. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.

Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji viipaleet ohuemmiksi. Jaa sienitäyte viipaleille. Kääri viipaleet rullalle ja sido ne kiinni paistinarulla. Ruskista kääryleet voissa joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pannulle lihaliemi ja viini. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. tunnin ajan. Nosta rullat lautaselle odottamaan ja kiehuta lientä voimakkaasti viitisen minuuttia. Lisää ranskankerma. Kuumenna kiehuvaksi, nosta rullat takaisin kastikkeeseen ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti