En muista, olenko koskaan ennen ostanut kampelaa kaupasta. No, nyt ainakin olen. Se oli mukavan kiinteää kalaa. Ja rullista tuli oikein kelvollinen ateria.
Ainekset:
25 g voita
1 punasipuli
1 lehtisellerin varsi
140 g metsäsieniä (herkkutatti ja orakkaita)
suolaa
valkopippuria
170 g katkarapuja suolaliemessä
½ dl korppujauhoja
1 rkl tilliä
1 kg kampelafileitä
250 g eri värisiä pikkutomaatteja
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl pinjansiemeniä
Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi sellerinvarsi ja sienet. Silppua tilli. Valuta katkaravut.
Sulata 10 g voista suurella pannulla. Lisää sipuli ja selleri. Kuullota, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää sienet ja jatka kuullottamista vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon katkaravut, korppujauhot ja tilli.
Jaa täyte kalafileille ja kääri fileet rulliksi. Nosta kääryleet leivinpaperoituun laakeaan uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Jaa tomaatit rullien väliin ja pirskottele päälle viinietikka.
Sulata loput voit. Sekoita joukkoon pinjansiemenet. Lusikoi seos kampelakääryleiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes kala on kypsynyt ja kuorrutus kauniin värinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti