Kylläpä vaan nämäkin pienet bataattipihvit olivat todella maukkaita ja sopivat hyvin eilisen poronkäristysrullan lisukkeeksi.
Ainekset:
3 perunaa
1 bataatti
1 sipuli
5 cm purjon valkoista osaa
4 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
2 siivua Koskenlaskija cheddar –sulatejuustoa
2 rkl graham-jauhoja
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
Keitä peruna- ja bataattikuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Pilko sekaan juustosiivut ja survo ainekset muusiksi perunasurvimella.
Kuullota sipuleita ja purjoa voi-öljyseoksessa, kunnes ne pehmenevät. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikina pihveiksi.
Nosta taikina lusikalla pihveiksi leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä pihvit ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti