keskiviikko 25. elokuuta 2021

Kurpitsa-salviapasta

Kuva ei ole kovin esteettinen, mutta pasta oli hyvää. Kurpitsakastikkeesta tuli mukavan pehmeää ja sain tähän sopivasti upotettua erilaisia pastapussien jämiä. Ja piharuukusta viimeisen basilikanoksan. Todellinen hävikinhävittäjäpasta siis.




Ainekset:
1 pieni myskikurpitsa
200 g pastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua salviaa
2 dl kurpitsoiden keitinlientä
½ rkl kasvisfondia
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa

Kuori ja pilko myskikurpitsa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä kurpitsanpalat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Ota talteen 2 dl kurpitsoiden keitinvettä. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Mausta salvialla.

Soseuta sipuliseos ja kurpitsa tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Kaada hiljalleen joukkoon kuuma keitinliemi ja kasvisfondi ja soseuta edelleen. Kaada kastike pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle basilikanlehdet.

2 kommenttia: