En muista, että olisin koskaan syönyt varsinaisesti huonoja lihapullia. Tasapaksuja kylläkin, useinkin. Nämä kuuluivat juuri siihen sakkiin. Erinomaisia, mutta eivät millään lailla erityisiä.
Kastike:
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
800 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
Lihapullat:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl korppujauhoja
2 rkl tuoretta persiljaa
400 g naudan jauhelihaa
200 g porsaan jauhelihaa
10 g kuivattuja sieniä
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
keitettyä spagettia
tuoretta basilikaa
Kuori ja silppua kastikkeen sipuli. Kuumenna öljy suuressa kasarissa. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, sokeri ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
Laita lihapullien sienet likoamaan kuumaan veteen puoleksi tunniksi. Valuta ja silppua sienet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja. Sekoita kaikki lihapullien ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina pienehköiksi lihapulliksi. Nosta lihapullat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Siirrä lihapullat kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä vielä n. 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn spagetin kera. Koristele tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti