maanantai 2. elokuuta 2021

Papu-pastakeitto

Aamulla tein soppaa, joka oli iltapäivään mennessä tiivistynyt padaksi. Nimestä viis, keitto/pata oli herkullista. Annosten päälle laitoin vielä muutaman siivun keittokinkkua.




Ainekset:
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 l kasvislientä
500 g paseerattua tomaattia
400 g penne-pastaa
2 valkosipulinkynttä
380/230 g kidneypapuja
2 rkl tuoretta persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
½ dl parmesaaniraastetta
1 rkl sitruunamehua

Kuori porkkanat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta pavut.

Kiehauta kasvisliemi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, makaronit ja porkkanaviipaleet. Puserra sekaan valkosipulinkynnet. Anna kiehua hiljalleen 6 minuuttia.

Lisää kesäkurpitsa ja jatka keittämistä n. 6 minuuttia. Lisää pavut. Mausta persiljalla, timjamilla, basilikalla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua hiljalleen vielä 4 minuuttia.

Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja sitruunamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti