lauantai 28. elokuuta 2021

Mansikkacrepit jäädytetyn vaniljamoussen kera

Tänään olikin oikein herkuttelupäivä. Ensin käytiin syömässä Balkan Grillillä, joka jossain Vantaan Sanomien paras ravintola –äänestyksessä pärjäsi hyvin. Enkä ihmettele, oli kyllä hyvää sapuskaa. Erityisesti tykkäsin ”tuoreesta leivästä”, joka kuuluikin lähes jokaiseen annokseen. Jälkiruoalle tultiin kotiin ja paistoin kahvin kanssa mansikkacrepejä. Ainut huono puoli oli, että grillimätön jälkeen ei enää pystynyt syömään niin paljon lettuja kuin olisi tehnyt mieli. Hyviä siis olivat nämäkin.




Taikina:
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna
½ dl kermaa
1 ½ dl maitoa
½ dl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
250 g mansikoita
2 rkl Cointreauta
Tarjoiluun:
2 rkl tomusokeria
25 g voita sulatettuna
Jäädytetty vaniljamousse:
126 g vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
2 kananmunan valkuaista

Vatkaa vaniljamoussen valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen vaniljakastikejauhe ja maito. Anna vaniljakastikeseoksen tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia. Kääntele valkuaisvaahto vaniljakastikeseokseen. Jaa mousse silikonisiin muffinssivuokiin ja nosta vuoat jääkaappiin.

Sekoita keskenään taikinan kananmunat, keltuaiset, sokeri, jauhot ja hiukan maitoa. Lisää voisula, kerma, vesi, loput maidosta ja suola. Anna taikinan levätä 2 tuntia huoneenlämmössä.

Puhdista ja viipaloi mansikat. Laita mansikat kulhoon ja kaada päälle likööri. Sekoita varovasti ja anna marinoitua 2 tuntia.

Paista crepit mahdollisimman ohuiksi kuumalla, kuivalla pannulla ja täytä mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Kaada päälle voisula ja siivilöi pinnalle tomusokeri. Tarjoile vaniljamousse creppien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti