Tänään laitoin kimchin maustumaan. Voi olla, että joutuu pikkuisen jo huomenna maistamaan. Mutta loput saavat tekeytyä rauhassa useamman päivän.
Ainekset:
1 kg kiinankaalia
1 rkl sormisuolaa
2 rkl sokeria
Kastike:
10 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääritahnaa
2 punaista chiliä
50 g anjovisfileitä
½ dl soijakastiketta
50 g säilöttyjä suolattuja katkarapuja
50 g sokeria
100 g kevätsipulia
1 iso porkkana
Poista kaalista päällimmäiset lehdet. Leikkaa kaali pituussuuntaan puoliksi. Pilko puolikkaat 2 cm paloiksi. Laita palat kulhoon. Lisää suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi kevätsipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Poista chileistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto.
Sekoita suuressa kulhossa valkosipuli, inkivääri, chili, anjovis, soija, katkaravut ja sokeri. Lisää kevätsipuli ja porkkana.
Huuhtele ja valuta kiinankaali. Sekoita kaali mausteseokseen huolellisesti. Peitä astia kannella ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua vähintään vuorokausi. Parhaan lopputuloksen saat, jos annat kimchin maustua jääkaapissa viikon tai kaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti