perjantai 27. elokuuta 2021

Inkivääri-possunfileepihvit

Lihat olivat ihan hyviä, niin kuin kovin monet muut kaltaisensa, ja jäivät tässä vähän lapsipuolen asemaan. Mutta noista parsakaaleista tuli niin herkullisia, että niitä olisi voinut ahmia kilokaupalla ihan sellaisenaan. Ne olivat päältä kivasti pikkuisen rapeita, sisältä mehukkaita ja kastike teki niistä ihan mahtavan makuisia. Tai oikeastaan kastikkeet, luulen että se pihvien marinadikin vaikutti omalta osaltaan parsakaalien makuun.




Ainekset:
550 g porsaan ulkofileepihvejä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
½ dl soijakastiketta
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl fariinisokeria
2 rkl ketsuppia
1 rkl valkoviinietikkaa
Parsakaalilisuke:
600 g parsakaalia
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
Kastike:
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl fariinisokeria

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset isossa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Nosta pihvit kulhoon ja pyörittele niitä marinadissa, jotta marinadi levittyy kauttaaltaan lihoille. Nosta lihat jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.

Ota lihat jääkaapista puoli tuntia ennen paistamista. Irrottele parsakaalit kukinnoiksi ja sekoita niihin rypsiöljy ja suola. Levitä pihvit marinadeineen leivinpaperoidulle uunipellille. Asettele parsakaalit pihvien väleihin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Sekoita pienessä kulhossa seesamiöljy, soijakastike, seesamiöljy, etikka ja fariinisokeri. Valuta kastike parsakaalien päälle ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Tämähän lähtee kokeiluun. Paitsi ilman inkivääriä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Mä en oikeastaan voi sanoa maistaneeni tuossa varsinaisesti inkivääriä, mutta varmaan se toi kuitenkin jotain lisämakua. Ainakaan inkiväärin maku ei ollut mitenkään hallitseva. Joten jos et allerginen ole, niin kannattaa ehkä kokeilla inkiväärin kera.

    VastaaPoista