Onko juolahtanut mieleenkään tehdä sosekeittoa salaatista? No, ei mullekaan, ennen kuin törmäsin tähän reseptiin. Tämä oli oikeastaan oikein hyvää, tai lähinnä pitäisi kai sanoa ettei sen huonompaa kuin muutkaan sosekeitot. Vaikka en edelleenkään ole ihan varma, tykkäänkö sikurisalaatin melko voimakkaasta karvaudesta.
Ainekset:
2 endiivi- eli sikurisalaattia
1 tl suolaa
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
½ dl sitruunamehua
Halkaise, huuhtele ja suikaloi endiivit. Ryöppää suikaleet kiehuvassa, suolatussa vedessä. Huuhtele suikaleet kylmässä vedessä ja valuta hyvin.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma, koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 10 minuuttia.
Lisää kattilaan endiivisuikaleet. Anna hautua 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja kiehauta vielä kerran. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja sitruunamehulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti