perjantai 10. joulukuuta 2021

Persillade-broileria ja sieni-perunasalaattia

Lihan piti tässä olla lambia, mutta kaupassa jossa kävin ei ollut karitsan paahtopaistia laisinkaan tarjolla. Hiukkasen aikaa meni taas miettiessä, mitäs sen sijaan. Tällä kertaa päädyin broilerin ohutleikkeisiin. Eivätkä ne olleetkaan ollenkaan huono vaihtoehto, kanat paistuivat air fryerissä juuri sopivan mehukkaiksi ja persillade-kuorrutus sopi näihinkin tosi hyvin. Ja lämmin perunasalaatti oli just niin hyvää kuin miltä se kuulostaakin.




Persillade-broileri:
600 g kanan ohutleikettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 ruukku lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunankuoriraastetta
Lämmin sieni-perunasalaatti:
700 g kiinteitä perunoita
1 kukkakaali
150 g esipaistettuja sieniä (käytin orakkaita)
1 rkl oliiviöljyä
100 g rucolaa
Kastike:
2 kevätsipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sormisuolaa
¼ tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sinappia
1 tl hunajaa

Ota kanat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua persilladen lehtipersilja. Kuori valkosipulinkynnet. Murenna leipä. Soseuta kaikki ainekset yhteen karkeaksi seokseksi.

Kypsennä kanoja 180-asteisessa air fryerissä 12 minuuttia. Siirrä kanat tarjoiluvadille ja ripottele päälle persillade.

Kuori ja kuutioi salaatin perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi. Höyrytä kukinnot perunakattilan yläpuolella.

Viipaloi kastikkeen kevätsipulit. Sekoita niihin etikka, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää sinappi, hunaja ja öljy.

Kuumenna sienet ja öljy suurella pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle perunat ja kukkakaalit. Kuumenna hetki sekoitellen. Siirrä perunasalaatti tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon kastike ja rucola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti