tiistai 14. joulukuuta 2021

Mantelinen munatoti

Muistan, kuinka lapsena lukiessani usein törmäsin brittikirjoissa munatotiin. Ajatuskin oli mielestäni ällöttävä – miten kukaan voi juoda raakaa kananmunaa? Hävettää sanoa, että vasta ihan viime vuosina tajusin että tämähän on käytännössä lämmitettyä muna-sokerivaahtoa jota on vielä vähän jatkettu erilaisilla ainesosilla. Ja muna-sokerivaahtohan on ihan suurta suosikkiani. Jostain syystä päädyin kuitenkin vasta nyt kokeilemaan munatotia itse. Kaikki alkoholi holahti mukin pohjalle, ja täytyy sanoa että se pintapuoli lasista oli enemmän minun makuuni. Rommi ainakin on jotenkin niin tujua etten siitä oikein kovasti tykkää. Ehkä tätä voisikin tuunata niin, että laittaisi manteliliköörin ja rommin sijaan juomaan vähän Bailey´siä. Sillä ei ainakaan voisi tulla huonoa lopputulosta.




Ainekset kahteen annokseen:
1 dl mantelimaitoa
½ dl kermaa
½ tl vaniljaa myllystä
1 kanelitanko
½ dl sokeria
1 kananmuna
Lisäksi jokaiseen alkoholipitoiseen lasilliseen:
1 rkl mantelilikööriä
1 rkl rommia
Pinnalle:
ripaus muskottipähkinää

Mittaa pieneen kattilaan mantelimaito, kerma, kanelitanko ja vanilja. Vatkaa toisessa astiassa muna ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Poista kattilasta kanelitanko. Lisää kuuma kermamaito muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja kuumenna, kunnes se sakenee.

Mittaa alkoholi laseihin, joihin se halutaan lisätä. Jaa juoma kahteen lasiin ja ripauta pinnalle muskottipähkinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti