sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Quiche karamellisoidulla pekonilla

Piirakka oli todella hyvää. En kuitenkaan löytänyt mitään maullista lisäarvoa tuolle pekonin karamellisoinnille. Pekoni hukkui niin tehokkaasti täytteeseen, että hädin tuskin sen tunnisti pekoniksi. Saatika sitten karamellisoiduksi sellaiseksi. Karamellisoitua pekonia pitäisi joskus kokeilla paistaa ja syödä ihan sellaisenaan, niin siitä voisi saada paremmin otetta.




Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl kuivattua timjamia
150 g voita huoneenlämpöisenä
4 rkl kylmää vettä
Karamellisoidut pekonit:
300 g pekonia
1 ½ rkl fariinisokeria
Täyte:
1 punasipuli
½ rkl voita
2 dl ruokakermaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
½ tl mustapippuria
½ tl kuivattua timjamia
100 g juustoraastetta

Nypi pohjan voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (28 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Levitä pekonit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pekonien päälle fariinisokeri. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja nosta pelti kuumenevaan uuniin. Pekonit ovat valmiit, kun uuni on lämmennyt. Siirrä pekonit talouspaperille valumaan. Anna jäähtyä ja pilko siivut pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja silppua punasipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Yhdistä sipuli ja pekoni.

Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia. Sekoita yhteen kerma, ranskankerma, munat ja mausteet sekä juustoraaste. Nosta vuoka uunista ja levitä pekoni-sipuliseos piirakkapohjalle. Kaada päälle kermaseos.

Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti