perjantai 24. joulukuuta 2021

Rypälefocaccia

Tänä jouluna meillä ei syödäkään perinteistä joululimppua, vaan rypälefocacciaa.




Ainekset:
17 g kuivahiivaa
5 dl vettä
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
Päälle:
20 viinirypälettä
50 g juustoraastetta
2 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita hiukan kättä lämpimämpään veteen hiiva, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Anna turvota 10 minuuttia.

Lisää voisula. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Anna kohota peitettynä vähintään 30 minuuttia.

Puolita viinirypäleet ja painele ne taikinaan. Ripottele päälle juustoraaste ja rosmariini. Valuta lopuksi pinnalle öljy. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti