Tämä piirakka ei näytä miltään, mutta sisältää lemppariaineksiani: lakkaa ja valkosuklaata. Arvelin jo etukäteen, että tämän on pakko olla hyvää. Mutta en osannut arvata, miten hyvää. Meinasi viedä kielen mennessään.
Pohja:
150 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 ½ dl grahamjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
Pohjalle:
200 g lakkoja
1 rkl sokeri
Täyte:
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele seos kevyesti voidellun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.
Sekoita pohjalle tuleviin lakkoihin sokeri.
Sulata täytteen valkosuklaa. Anna jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon jogurtti, muna ja sokerit. Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin marjat ja sitten suklaa-jogurttiseos. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti