lauantai 11. joulukuuta 2021

Lakritsi-sitruunakakku

Vähensin kuorrutuksen suklaamäärän puoleen (alkuperäisessä ohjeessa oli 300 g tummaa suklaata). Mielestäni tässä minun versiossani oli ihan riittävästi suklaata. En halunnut levittää sitä kakun reunoille, sillä leikkaaminen on huomattavasti helpompaa ja siistimpääkin, jos kuorrutusta on vain kakun päällä. Tämä oli kyllä ihana kakku, kirpeä moussekerros sopi tosi hyvin överimakean pohjan ja suklaakuorrutuksen kanssa. Oikeastaan tämä oli kuitenkin mielestäni enemmän suklaa-sitruunakakku kuin lakritsi-sitruunakakku.




Pohja:
100 g sokeria
7 g raakalakritsijauhetta
100 g taloussuklaata
50 g voita
2 kananmunaa
Sitruunatahna:
130 g sokeria
1 kananmuna
2 kananmunan keltuaista
4 tl sitruunankuoriraastetta
1 dl sitruunamehua
50 g voita
Sitruunamousse:
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
200 g Flora Vispiä
240 g sitruunatahnaa
Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
50 g Flora Vispiä

Mittaa sitruunatahnan sokeri, kananmuna, keltuaiset, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu pieneen kattilaan. Kypsennä vesihauteessa sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut ja seos paksuuntunut. Vispaa sekaan voi ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Sekoita pohjan sokeri ja lakritsijauhe keskenään. Sulata suklaa ja voi yhdessä. Vatkaa munat vaahdoksi. Kääntele lakritsiseos ja suklaaseos varovasti kananmunavaahtoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita sitruunamoussen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sitruunatahna kermavaahtoon. Kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi ja kaada se ohuena nauhana moussen sekaan, koko ajan vatkaten.

Irrota kakkupohja vuoasta ja pese rengas. Aseta pohja takaisin vuokaan ja kaada päälle sitruunamousse. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.

Mittaa kuorrutuksen suklaa astiaan. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna jäähtyä, kunnes kuorrutus on koostumukseltaan sopivaa. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja kaada päälle suklaakuorrutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti