Nyt on laitettu joulukarkit jähmettymään. Edellisten päivien tapaan kuvaa en laita vielä, vaan vasta sitten kun marmeladit ovat ihan viimeisen päälle valmiina. Osan näistä laitan joulupaketteihin ja osa maistellaan itse. Tuo marmeladimassa oli mukavan kirpeää, luulen että näistä tulee kivoja karamelleja kun pääsen vielä kierittelemään palaset Siro-sokerissa. *Edit: pieleen meni. Meillä ei tänä(kään) vuonna syödä marmeladikarkkeja joulupöydässä eikä niitä laiteta joulupakettiinkaan. Tästä tuli lusikoitavaa purkkikamaa. Hyvää sekin, mutta ei ihan sitä mitä oli tarkoitus.
Ainekset:
2 rkl agar agar -hiutaleita
1 ½ dl vettä
500 g pakastemarjoja tai hedelmiä (laitoin 440 g luumuja + 60 g punaherukoita)
3 dl sokeria
Pinnalle:
Siro-sokeria
Mittaa pieneen kulhoon agar agar -hiutaleet ja 1 dl vettä. Anna turvota 10 minuuttia. Mittaa marjat ja ½ dl vettä kattilaan. Keitä, kunnes marjat hieman hajoavat. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää marjasoseeseen sokeri. Kiehauta. Valuta agar-agarliemi kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä 30 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.
Vuoraa sopivan kokoinen astia kelmulla. Kaada marmeladiliemi astiaan ja anna hyytyä huoneenlämmössä.
Leikkaa hyytynyt marmeladilevy kuutioiksi ja anna palojen kuivahtaa hetki. Pyörittele palat Siro-sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti