sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Banaanikakku kinuskikuorrutuksella

Tein kakkupohjan valmiiksi jo perjantai-iltana. Se sai siis kerrankin ihan kunnolla jäähtyä jääkaapissa. Kakusta tuli erinomaista. En maistanut kinuskikuorrutuksessa mitään erilaista, vaikka siinä oli aika paljonkin erilaisia ainesosia normaaliin kinuskiini verrattuna. Ihanaa se oli silti.


Taikina:
250 g ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 suurta banaania
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
100 g voita sulatettuna
½ dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 dl muscovadosokeria
1 dl tomusokeria
30 g valkosuklaata

Kuori taikinan banaanit. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Nypi banaanit sormin kappaleiksi suoraan muna-sokerivaahtoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina silikoniseen rengaskakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen ja jatka paistamista n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kuorruttamista.

Keitä kuorrutuksen kerma ja sokerit paksuksi kinuskiksi. Anna jäähtyä hetki. Pilko sekaan valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, kunnes kuorrutus on sopivan paksuista. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja valuta päälle kuorrutus. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti