torstai 26. syyskuuta 2024

Juustokeitto

Ei noussut suureksi suosikikseni, mutta kyllä tämä syötyä tulee. Ihan jees.


Ainekset:
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
225 g juuriselleriä
1 rkl oliiviöljyä
5 dl kasvislientä
250 g Koskenlaskija ruoka & dippi voimakasta
2 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
Pinnalle:
1 dl kuohukermaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta selleri.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja selleriä n. 10 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes selleri on kypsynyt.

Lisää sulatejuusto, valkoviini ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Soseuta sauvasekoittimella.

Vatkaa pinnalle tuleva kerma löysäksi vaahdoksi. Koristele annokset kermavaahdolla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti