sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Sokeriliemessä haudutetut aprikoosit kermavaahdon ja saksanpähkinöiden kera

Näistä tuli aivan tajuttoman hyviä. Just sopivia pieniä makupaloja jäätelön sijaan kakun kaveriksi.


Ainekset:
5 dl vettä
6 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 tl sitruuna-aromia
1 rkl sitruunamehua
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
200 g kuivattuja aprikooseja
Täyte:
2 dl kuohukermaa
25 g vaniljakastikejauhetta
puolet vähemmän saksanpähkinöitä kuin mitä aprikooseja on

Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Lisää vanilja, sitruuna-aromi, sitruunamehu, kanelitanko ja kardemumma. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää aprikoosit ja anna hautua 15 minuuttia. Sammuta hella ja anna aprikoosien jäähtyä liemessä.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan vaniljakastikejauhe. Laita vaahto pakastimeen 15 minuutiksi. Puolita saksanpähkinät.

Nosta aprikoosit haudutusliemestä ja avaa ne varovasti. Täytä aprikoosit lusikan avulla kermavaahdolla. Paina kermavaahtoon puolikas saksanpähkinä. Aseta täytetty aprikoosi tarjoiluvadille. Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti