Tänään oli ensimmäinen syksyisen tuntuinen päivä. Harmaaseen ja eilistä kymmenen astetta kylmempään sopiikin mukavasti keväänvihreä salaatti. Salaatti oli hyvää ja sopivan tuhtiakin.
Ainekset:
500 g kesäkurpitsaa
250 g baby-pinaattia
50 g rucolaa
2 avokadoa
200 g pakasteherneitä
Kastike:
¾ dl omenamehua
2 rkl avokadoöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sitruunapippuria
¼ tl suolaa
1 tl sokeria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa.
Pese kesäkurpitsa ja vedä sen pitkältä sivulta juustohöylällä ohuita viipaleita. Kääntele viipaleet marinoitumaan kastikkeen joukkoon.
Sekoita pinaatti ja rucola tarjoiluvadille. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Ripottele avokado ja herneet salaattipedille.
Kiepauta kesäkurpitsaviipaleet löyhästi käärölle ja nosta salaattiin. Kaada kastike tasaisesti salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti