tiistai 3. syyskuuta 2024

Intialainen vihannesmuhennos

Tästä piti tulla keittoa, mutta tulikin muhennosta. Aivan sama, herkullista oli joka tapauksessa. Myös herra 12-v:n mielestä.


Ainekset:
2 dl punaisia linssejä
2 perunaa
2 porkkanaa
6 dl vettä
1 iso sipuli
2 tomaattia
2 tattia
200 g pakasteherneitä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
1 rkl kookoshiutaleita
suolaa
Mausteseos:
3 rkl kuivattuja kikherneitä
1 rkl kurkumaa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl juustokuminaa
½ rkl mustapippuria
½ tl chilirouhetta
½ dl vettä
Pinnalle:
1 ruukku korianteria

Huuhtele linssit. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi tomaatit. Puhdista ja pilko tatit. Silppua korianteri.

Keitä linssejä, porkkanoita ja perunoita suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia. Lisää sipuli, herneet, tomaatit ja tatit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Siivilöi ja ota liemi talteen.

Murskaa kikherneet maustemyllyssä. Lisää joukkoon loput mausteseoksen ainekset ja soseuta tasaiseksi.

Kuullota maustetahnaa öljyssä pannulla pari minuuttia, koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja kookoshiutaleet. Lisää maustetahna kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 5 minuuttia. Mausta suolalla. Ripottele pinnalle korianteri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Onko raa'assa kikhernejauhossa myrkyllistä lektiiniä? Kaikki muut palkokasvit vaatii n. tunnin keittämisen.

    VastaaPoista
  2. Täytyy myöntää, että tätä en tullut edes ajatelleeksi. Reseptin olin kopsannut suoraan S-marketin vanhoista kirjoista. Myrkytysoireita tästä ei tullut, ilmeisesti raakoja kikherneitä oli sen verran vähän. Mutta kiitos, ehkä muistan vastaisuudessa.

    VastaaPoista