sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Mansikka-juustotorttu

Aivan törkeen hyvää. Alkuperäisessä reseptissä oli pinnalle laitettu 1 dl sokeria. Ajattelin, että ei siihen millään niin paljon tarvita. Saatoin olla väärässä. Sokeri rapeutui ihanaksi crème brûlée -tyyppiseksi kerrokseksi, jota olis saanut olla enemmänkin. Mutta ei todellakaan huono näinkään.


Taikina:
100 g voita
175 g vehnäjauhoja
125 g maustamatonta jogurttia
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g mansikka-vaniljahilloa
1 rkl vaniljasokeria
230 g tuoreita mansikoita
Pinnalle:
2 rkl sokeria

Nypi taikinan voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pilko täytteen mansikat. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, sokeri, kananmunat, mansikkahillo ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Kääntele mansikat täytteeseen.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummatkin palat uuninkestävän vuoan (33*22 cm) kokoisiksi levyiksi. Nosta taikinalevy leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Levitä päälle täyte. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Ripottele pinnalle sokeri. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 10 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti