maanantai 2. syyskuuta 2024

Kananmaksa-oliivipatee

Näyttää aika epämääräiseltä, mutta maistuu hyvältä. Herra 12-v:lle en edes yrittänyt tarjoilla, kun tiesin että sinne ei maistu. Mulle kyllä maistui. Tämän nimi oli jostain kumman syystä ”kananmaksa-oliivipiirakka”, mutta ei tämä mielestäni ole piirakkaa kyllä nähnytkään.


Ainekset:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
300 g kananmaksaa
20 vihreää oliivia
2 rkl brandyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista oliiveista kivet.

Paista sipuli ja valkosipuli voissa pehmeiksi. Lisää maksa ja jatka paistamista n. 10 minuuttia. Siirrä pannu sivuun. Sekoita joukkoon oliivit ja brandy. Anna jäähtyä hiukan.

Siirrä seos blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä seos tarjoiluastiaan. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Tarjoile esim. paahtoleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti