torstai 19. syyskuuta 2024

Porsaanpotkat ja polentakakku

Tässä en ollut nyt kovin ihastunut oikein mihinkään. Kaikki olivat ihan syötäviä, mutta eivät erityisen hyviä. Tomaatit olivat vähän turhan happamia. Porsanpotka oli inhan rasvainen eikä kerennyt lämmitä tarpeeksi. Polentakakku maistui liikaa kasvisfondille, joka sinänsä on kyllä hyvää mutta ei näin voimakkaana.


Tomaatit:
½ dl limettimehua
vajaa ruukku tuoretta korianteria
½ tl suolaa
1 tl chiliä öljyssä
500 g tomaatteja
Lisäksi:
500 g valmista porsaanpotkaa (Lidl)
Polentakakku:
7 ½ dl kasvislientä
100 g polentaa
½ dl parmesaaniraastetta

Kuumenna polentakakun kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Lisää polenta vähitellen, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Keitä sekoitellen, kunnes seos alkaa saostua. Kaada maissipuuro leivinpaperoituun vuokaan ohuehkoksi levyksi. Anna kovettua 20 minuuttia. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Leikkaa levy kolmioiksi.

Silppua tomaattien korianteri. Sekoita yhteen limettimehu, korianteri, suola ja chilirouhe. Puolita tomaatit. Nosta tomaatit uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Jaa korianteriseos tomaattien päälle. Nosta porsaanpotka erilliseen pieneen uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile polentakolmioiden kera.

1 kommentti:

  1. Reseptisi porsaanpotkista ja polentakakusta on todellinen syksyinen herkku! Yhdistelmä on täynnä rustiikkista makua ja kodikasta lämpöä. Porsaanpotkan hitaasti haudutettu mehukkuus ja polentakakun rapea pinta ovat täydellinen pari, joka tuo juhlaa arkipäivään. Tämä annos vie ajatukset maaseudun rauhaan ja tekee jokaisesta suupalasta elämyksen. Kiitos, että jaoit tämän inspiroivan reseptin! 🌟

    VastaaPoista