perjantai 13. syyskuuta 2024

Italialainen omenapaistos

Tämä oli helppoa, pehmeää ja ihanaa. Omia omenapuita meillä ei ole, mutta omppuja on tänä vuonna tullut niin paljon että niitä saa käydä poimimassa kasseittain ihmisten portinpielistä. Niin tein minäkin. Osan laitoin pakastimeen ja pikkuriikkisen tähän. Loput niistä mitä ei syödä sellaisenaan, todennäköisesti hilloan.


Ainekset:
400 g hapahkoja omenoita
½ tl kanelia
75 g voita huoneenlämpöisenä
¾ dl sokeria
1 kananmuna
¾ dl vehnäjauhoja

Kuori ja lohko omenat. Levitä lohkot uuninkestävän vuoan pohjalle. Mausta lohkot kanelilla.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina omenoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti