lauantai 28. syyskuuta 2024

Klassinen luumujäädyke

Luumu-kermahyytelö on ihan lapsuudesta saakka ollut pääsiäis- ja jouluherkkuani. Tässä hiukan erilainen versio samasta aiheesta. Tämä meni vasta pakastimeen odottamaan huomisia kahvitteluvieraita. Luumut klimppiytyivät aika tehokkaasti siinä vaiheessa kun lisäsin ne kerma-keltuais-rahkavaahtoon. Jouduin kaivelemaan sauvasekoittimen vielä uudelleen esiin ja soseuttamaan luumut kerman joukkoon. Hyvältä tämä maistui nyt jo.


Ainekset:
160 g kuivattuja luumuja
½ dl vettä
3 kananmunan keltuaista
4 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
2 tl kanelia
3 rkl konjakkia

Pilko luumut. Mittaa kattilaan luumut ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa toisessa astiassa vaahdoksi kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon rahka ja luumusose. Mausta kanelilla ja konjakilla.

Kaada seos jäädykevuokaan. Nosta vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Siirrä jäädyke tarjoiluvadille 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti