Tämä oli mahdollisimman perinteistä kiusausta. Yhtä hyvin voisi käyttää pakaste-peruna-sipulisekoitusta. Minä en vaan ole niitä vuosikausiin käyttänyt, kun niissä mielestäni maistui muovipussi. Voihan olla että tilanne on muuttunut. Joka tapauksessa, tuoreilla perunoilla ja sipuleilla tästä tuli helppoa herkkua.
Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
1 iso sipuli
150 g savupororouhetta
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
¾ tl suolaa
125 g Koskenlaskija ruoka & dippi vahva cheddaria
1 tl kuivattua rosmariinia
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita yhteen perunat, sipuli ja savupororouhe.
Mittaa kattilaan kerma, maito, suola, juustodippi ja rosmariini. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Kaada juustokastike peruna-poroseoksen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti