Kastikkeet puuttuu kokonaan kuvasta ja lihatkin ovat piiloutuneet lautaspinon taakse. Vähän taas olin epäileväinen sen suhteen, että näinköhän ainekset kypsyvät mielestäni tarpeeksi muutamassa minuutissa. Kyllä kypsyivät. Ja tulivat myöskin tarpeeksi maustetuiksi kastikkeilla, ei tarvittu enää edes suolaa. Oli tosi hyvää, ja satsi riitti 11 hengen päivälliseksi. Sapuskojen kypsennyt oli myöskin ihan kiva iltanumero tapaninpäiväkekkereille.
Ainekset:
2 kesäkurpitsaa
4 punaista paprikaa
500 g herkkusieniä
4 porkkanaa
300 g vihreitä papuja
1000 g naudanfileetä
2 l lihalientä
Maapähkinäkastike:
50 g maapähkinävoita
2 rkl sherryä
1 dl appelsiinimehua
1 rkl soijakastiketta
Inkiväärikastike:
1 dl soijakastiketta
2 rkl inkivääritahnaa
1 1/3 dl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
1 ½ rkl sokeria
Laita naudanfilee pariksi tunniksi pakastimeen. Leikkaa kohmeinen filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi viipaleet.
Puolita kesäkurpitsat ja leikkaa puolikkaat ½ cm viipaleiksi. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi (koneella!). Valuta ja pilko bambunversot.
Sekoita kaikki maapähkinäkastikkeen ainekset tasaiseksi. Sekoita toisessa astiassa yhteen kaikki inkiväärikastikkeen ainekset.
Kuumenna liemi kattilassa. Jokainen ruokailija saa kypsentää haluamansa ruoka-aineet liemikattilassa ja dippaa sen jälkeen haluamissaan kastikkeissa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti