maanantai 1. joulukuuta 2025

Osso bucco 2

Valitettavasti kaupassa, jossa kävin, ei ollut saatavilla kuin yksi ainokainen naudan potkakiekko. En sitten ottanut sitäkään vaan korvasin potkakiekot erittäin epäasianmukaisesti keittolihalla. Mutta voi kuinka hyvää tästä tuli näinkin. Ja paljon helpompaa syötävää, kun lihoja ei tarvinnut irrotella niistä potkakiekoista. Kaiken kukkuraksi tämä valmistui ihan itsekseen.


Ainekset:
700 g naudan keittolihaa luulla
1 rkl voita
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
3 sellerinvartta
suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 tl ruokosokeria
1 kanelitanko
200 g tomaattimurskaa
300 g paseerattua tomaattia
2 dl valkoviiniä
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua timjamia

Kuori ja viipaloi sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi sellerinvarret. Kuutioi liha.

Ruskista lihakuutiot voissa padassa. Lisää loput ainekset yrttejä lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua puolisen tuntia.

Lisää yrtit ja anna hautua vielä tunnin ajan. Tarjoile esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti