Tämä ei ollut ihan niin herkullista ja mehukasta kuin toivoin ja odotin. Ihan jees, mutta ei mitään superherkkua. Hiukkasen kuivaa ja mautontakin.
Kala:
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl persiljaa
suolaa
mustapippuria
700 g kirjolohifileetä
Pesto:
1 rkl oliiviöljyä
25 g pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
25 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita basilikamausteliemessä
2 rkl parmesaaniraastetta
12 basilikanlehteä
½ dl sitruunamehua
1 rkl tomaattipyreetä
Lisäksi:
4 dl couscousia
4 dl vettä
suolaa
Nosta kala sopivan kokoiseen vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä hetken aikaa ja irrota kalan nahka. Leikkaa kala annospaloiksi.
Silppua kalan marinadiin tarkoitettu persilja. Sekoita yhteen sitruunankuoriraaste, oliiviöljy, persilja ja mausteet. Valuta marinadi kalojen päälle. Anna maustua 30 minuuttia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Mittaa peston ainekset sitruunamehua ja tomaattipyreetä lukuunottamatta maustemyllyyn ja soseuta tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja tomaattipyree.
Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (15 minuuttia). Levitä riisi tarjoilualustalle. Nosta kalapalat riisin päälle. Lusikoi pinnalle pesto. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti