lauantai 6. joulukuuta 2025

Vadelmakakku

Aivan mahtava kakku. Pohjalevy oli ihanan pehmeä ja mehevä. Ihan kuin sitä olisi kostutettu, vaikka ei oikeasti ollutkaan. Täytteeseen otin pakkasesta parin kesän takaisia villivadelmia. Oli kyllä todella herkullista.


Pohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g vadelmahilloa
150 g vadelmia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
Kuorrutus:
250 g mascarponea
200 g ranskankermaa
2 dl tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
25 g vaniljakreemijauhetta
pinkkejä koristekuulia

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kumoa taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin, mielellään yön yli.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Sekoita täytteen marjat ja hillo keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto. Siirrä toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Levitä pohjalle marja-hilloseos ja sen päälle kerma-tuorejuustoseos. Nosta toinen kakkulevy kanneksi.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti