perjantai 12. joulukuuta 2025

Kuninkaantorttu valkosuklaakuorrutuksella

Kai näitäkin voi jonkun sortin joulutortuiksi halutessaan kutsua. Olivat tosi hyviä. Pikku ongelma vaan syntyy kylmässä kovettuvasta taikinasta ja päällisen suklaasta. Torttua kun ei oikein voi lykätä mikroon pehmenemään, jos haluaa ettei suklaa valu päältä pois.


Taikina:
120 g voita huoneenlämpöisenä
210 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
150 g maitorahkaa
Täyte:
100 g voita huoneenlämpöisenä
100 g sokeria
2 kananmunaa
125 g mantelijauhetta
1 tl vaniljauutetta
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 ½ rkl appelsiinimehua
Voiteluun:
½ kananmuna
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
10 g voita

Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.

Vatkaa täytteen voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää mantelijauhe ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina levyksi ja leikkaa levystä ympyröitä. Voitele taikinaympyröiden reunat kananmunalla. Siirrä puolet taikinaympyröistä leivinpaperoiduille uunipelleille. Jaa täyte taikinaympyröiden keskelle. Nosta loput taikinaympyröistä mantelitäytteen päälle ja painele reunat tiiviisti kiinni. Tee terävällä veitsellä pieni reikä leivonnaisen keskelle. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Sulata kuorrutuksen valkosuklaa ja voi yhdessä. Anna jäähtyä, kunnes kuorrutus on koostumukseltaan sopiva. Levitä kuorrutus torttujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti