tiistai 2. joulukuuta 2025

Juusto-valkosipulileipä

Olis voinut samalla vaivalla tehdä tupla-annoksen. Nyt tästä tuli vaan yksi onneton leipä. Onneton siksi, että leipä oli niin hyvää että olishan sitä syönyt enemmänkin. Nyt tämä ei riitä kuin hetkeksi.


Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
5 ½ g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
2 valkosipulinkynttä
75 g mozzarellaraastetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl oreganoa

Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne pieneen astiaan.

Sekoita hiiva jauhoihin. Sekoita jauhot hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää loput ainekset ja alusta tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä taikina leivinpaperoituun leipävuokaan. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Paistoin ensin uunin keskitasolla 10 minuuttia ja sitten siirsin leivän tasoa alemmaksi ja jatkoin paistamista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti