lauantai 20. joulukuuta 2025

Pistaasifudge

Yleensä en muista, mistä olen minkäkin reseptin kopioinut. Tämän muistan, sillä löysin sen vasta ihan pari päivää sitten Viimeistä murua myöten -sivulta. Kuulosti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla. Minulla ei ollut tarvis tehdä fudgesta vegaanista, joten käytin sitä mitä sattui kaapissa olemaan eli voita. Toimii hyvin. Lisäksi kasvatin annosta niin että tähän menee just sopivasti Pirkka Parhaat -pistaasikreemipurkillinen. Fudgemassa oli aivan liian herkullista. Sellainen pikku vinkki, että jos laittaa pinnalle pistaasirouhetta ja suklaasulaa, niin kannattaa ensin ripotella se pistaasirouhe jotta sitä voi hiukkasen painella kiinni fudgemassaan.


Ainekset:
350 g pistaasikreemiä
175 g voita
210 g tomusokeria
ripaus suolaa
Koristeluun:
50 g pistaasipähkinöitä
50 g taloussuklaata

Sulata pistaasikreemi ja voi yhdessä. Lisää tomusokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos leivinpaperille.

Rouhi koristeluun tarkoitetut pistaasipähkinät. Sulata suklaa. Ripottele pistaasirouhe ja valuta suklaasula fudgelevyn päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa levy annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti