Ihanan pähkinäisiä lättyjä. Yritin ensin paistaa suuria räiskäleitä, mutta eihän siitä tullut mitään. Jaoin sitten taikinan pienemmiksi lätyiksi, ja johan alkoi paistaminen onnistua. Herra 14-v (pähkinöiden vihaaja) ei kelpuuttanut näitä aamupalakseen, mutta omapahan oli häpeänsä. Riittää paremmin itselleni iltapaloiksi. Minä kyllä tykkäsin.
Ainekset:
1 dl piimää
4 dl maitoa
160 g hasselpähkinäjauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl sitruunankuoriraastetta
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
ripaus suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Paista taikinasta räiskäleitä voissa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti