Purjoja olis ehkä voinut keittää kauemmin. Nyt ne jäivät melko sitkeiksi. Muuten kyllä hyvä ja hyvällä tavalla erilainen kalaruoka. Riisi sopi kaveriksi kivasti.
Ainekset:
2 suurta purjoa
suolaa
600 g pakasteseitiä
mustapippuria
¼ dl sitruunamehua
1 dl valkoviiniä
2 dl kasvislientä
1 laakerinlehti
25 g voita
1 rkl sinappia
2 tl maissitärkkelystä
1 dl ranskankermaa
½ tl kuivattua rakuunaa
Poista purjosta kanta, lehtien päät ja uloin kerros. Irrota varovasti 12 lehteä. Huuhtele hyvin. Keitä lehtiä 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
Leikkaa kalat 12 palaan. Mausta palat suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kiedo palat purjonlehtiin. Nosta kääryleet uuninkestävään vuokaan, saumapuoli alaspäin. Kaada päälle viini ja kasvisliemi. Lisää laakerinlehti. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sinappi. Lisää kalan paistoliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Poista laakerinlehti. Sekoita maissitärkkelys ja ranskankerma keskenään. Lisää seos kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla.
Valuta kastike tasaisesti kalapakettien päälle. Tarjoile esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti