lauantai 18. elokuuta 2018

Ananas-vuokapulla

Ei tässä vuokapullasta ollut tietoakaan, vaan lähinnä voisi puhua peltipullasta. Tai oikeastaan kahden pellin pullasta. Käytössäni oleva uuni oli hiukan omaa uuniani isompi, ja silti pulla ei mahtunut yhdelle uunipannulle vaan jouduin sijoittamaan melkein puoli taikinaa erilliseen vuokaan. Alkuperäisen reseptin mukaan pullan olisi pitänyt mahtua 25*25 cm uunivuokaan. En kyllä ymmärrä, minkä paksuisia paloja siihen olisi pitänyt leikata. Ehkä kunnon pullatorneja. Joka tapauksessa, ohuehkoiksi viipaleiksi leikattuina tämä paistui juuri sopiviksi leveiksi viineripulliksi. Täyte oli aivan superhyvää ja sopi hyvin pullien täytteeksi.



Ainekset:
5 dl punaista maitoa
2 pussia kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
100 g voita
16 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 tuore ananas
100 g voita
1 dl muscovadosokeria
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon kuivahiiva, sokeri, suola ja muna. Lisää sulatettu, jäähtynyt voi. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan, joka irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Anna kohota peitettynä n. 30 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Leikkaa tuore ananas kuorettomaksi. Lohko hedelmäliha ja poista puiseva sisäosa. Leikkaa hedelmäliha sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Levitä levylle huoneenlämpöinen voi, sokeri ja ananaspalat. Kääri taikina pitkän sivun puolelta napakaksi rullaksi ja leikkaa se 18-20 palaan. Nosta palat pystyyn leivinpaperoidulle uunipellille (ja jaa toiseen vuokaan, jos tila ei riitä). Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Voitele pinnat munalla ja kypsennä 170-asteisessa kiertoilmauunissa n. 25 minuuttia. Ripottele jäähtyneen pullan päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti