perjantai 31. elokuuta 2018

Fariinisokeriset suklaadonitsit uunissa

Iltaherkuksi vielä suklaadonitseja. Kokonaisuutena en vielä ole näitä kerennyt maistaa, mutta osasia erikseen kyllä. Ja kun jokainen osanen oli erinomaista sellaisenaan, niin ei kai yhdistetty lopputulos voi millään olla huono?



Ainekset:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
¾ dl maitoa
50 g voita sulatettuna
Kinuskikuorrutus:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
Koristeeksi:
75 g cashewpähkinöitä
½ dl fariinisokeria
sormisuolaa

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja fariinisokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muna, maito ja voisula. Kaada märät aineet kuivien aineiden päälle ja sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi. Älä vaivaa.

Voitele 12-koloinen donitsipelti kevyesti voilla. Pursota taikina pellin koloihin. Jätä kohoamisvaraa. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia.

Valmista kuorrutus laittamalla kerma ja fariinisokeri kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Anna valmiin kinuskin jäähtyä hiukan ja levitä sitten kuorrutus jäähtyneiden donitsien päälle.

Paahda koristeeksi tulevat pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Nosta pähkinät hetkeksi sivuun. Sulata pannulla fariinisokeri miedolla lämmöllä. Lisää sulaan sokeriin paahdetut pähkinät ja sekoita hieman. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä. Rouhi kovettunut levy veitsellä pienemmiksi paloiksi ja ripottele pähkinät donitsien päälle. Ripottele pinnalle vielä muutama sormisuolakide.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti