torstai 30. elokuuta 2018

Elsuupa

Vähän niin kuin suomalainen versio maltanriisistä. Aivan ihanaa. Rusinat, riisipuuro ja kerma ovat ihan lyömätön yhdistelmä. Siirapilla makeutettuna ja leipäjuustolla höystettynä tämä oli aivan mahtava iltapala. Ihan aitoa lakkahilloa en viitsinyt lähteä ostamaan (tai tekemäänkään), kun kaapista löytyi vielä testierää lakattoman lakkahilloa. Tosin tämä olisi kyllä maistunut ihan minkä hillon tahansa kanssa. Tai vaikka ilman hilloakin.



Ainekset:
1 dl puuroriisiä
½ dl rusinoita
1 ½ dl vettä
6 dl Kiehu-maitoa
120 g leipäjuustoa
½ tl suolaa
½ dl tummaa siirappia
2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
lakattoman lakkahilloa

Keitä riisiä, vettä ja rusinoita, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä puuroksi, n. 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Leikkaa leipäjuusto pieniksi paloiksi. Lisää suola, siirappi ja leipäjuustopalat puuroon. Sekoita, kunnes juusto pehmenee. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto jäähtyneeseen puuroon. Tarjoile lakkahillon (tai lakattoman lakkahillon) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti