keskiviikko 15. elokuuta 2018

Karpalo-parsakaalisalaatti

Tämä oli nyt jo melko lähellä sitä, mitä tavoittelin parsakaali-pekonisalaattia tehdessäni. Tykkään tosi paljon parsakaalista, etenkin kun se on pyöritelty jossain hyvässä kastikkeessa. Tämän(kin) salaatin kannattaa antaa muhia jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.



Ainekset:
600 g parsakaalia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kokonaisia, kuorellisia manteleita
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
4 rkl majoneesia
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sormisuolaa
1 tl sokeria
½ tl valkopippuria

Irrota parsakaali nupuiksi. Kuori varsi tarvittaessa ja kuutioi se. Keitä parsakaalia muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja nosta parsakaali jäähtymään kylmään veteen.

Paahda manteleita muutama minuutti kuivalla, kuumalla pannulla. Rouhi paahdetut mantelit pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon majoneesi, etikka ja mausteet.

Pilko karpalot. Yhdistä valutettu, kylmä parsakaali kastikkeen, karpaloiden ja manteleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti