keskiviikko 22. elokuuta 2018

Dajm-puolukka-valkosuklaakakku

Tämän kanssa meinasi käydä ohraisesti. 23 cm vuoka oli liian pieni kakulle. Ainakin normaalikorkuisilla laidoilla. Kun olin saanut hyytelön ja marjat kakun päälle, oli vuoka ihan piripintaan täynnä. Sitten kun nostin kakkua jääkaappiin, se jostain kumman syystä kallistui sen verran että puolukkahyytelöä valahti tuolille, matolle, lattialle ja vielä jääkaappiinkin. Omituista, miten ihan minipienimäärä hyytelöä onnistuu valumaan niinkin moneen suuntaan. Kakkuvuoka oli nimittäin aivan täynnä vielä onnettomuuden jälkeenkin. No, ei siinä mitään, annoin kiilteen hyytyä muutaman tunnin (kun en uskaltanut ruveta heti nostamaan vuokaa uudelleen) ja ryhdyin sitten jääkaapin siivouspuuhiin. On muuten aika mielenkiintoista koittaa puhdistaa erilaisia pulloja ja purnukoita puolukkahyytelöstä. Onneksi sitten lopputulos palkitsi jälleen kerran ruhtinaallisesti. Kakku ei (ainakaan kuvassa) ole mitenkään erityisen hieno, mutta maku oli niin hyvä että yhtään ei enää harmittanut ylimääräinen siivousoperaatio. Ja sitä paitsi: tulipahan samalla siivottua jääkaappi!



Pohja:
40 g voita
350 g Domino-keksejä
Mousse:
5 dl partaäijää
1 dl ruokosokeria
2 ½ dl Flora Vanillaa
100 g Dajm-rakeita
130 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
1 rkl maitoa
Kiille:
4 dl puolukkamehua
5 liivatelehteä
3 dl puolukoita

Murskaa Domino-keksit hienoksi rouheeksi ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle. Minä käytin Lekuén silikonivuokaa, jossa on keramiikkapohja. Jos olisin käyttänyt ”normi”vuokaa, olisin pingottanut leivinpaperin vuoan pohjan ja reunan väliin.

Laita moussen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla. Lisää siihen partaäijä ja ruokosokeri. Kuumenna maitotilkka ja sekoita liivatelehdet maitoon. Anna jäähtyä hetki. Sulata valkosuklaa ja lisää se seokseen. Lisää jäähtynyt liivate-maitoseos ja sekoita. Lisää mousseen lopuksi Dajm-rouhe. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä yön yli.

Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna osa mehusta ja sekoita liivatteet siihen. Lisää loput mehusta. Kaada hieman jäähtynyt mehu hyytyneen moussen päälle varovaisesti. Lisää (jäiset) puolukat kakun päälle ja anna kiilteen hyytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti